Fri frakt ved kjøp over 1000 kr

Certina – en mangeårig norgesfavoritt

I løpet av en over 130-årig lang historie har Certina flere ganger markert seg i front av klokkeindustriens teknologiske utvikling. På midten av 1950-tallet fikk Certina ideen om å utvikle en så robust mekanisk klokke som overhodet mulig. Etter utallige runder med eksperimenter og testing, kunne Certina presentere en ukonvensjonell men sofistikert løsning. Klokkens urverk ble montert «flytende» i urkassen, via en elastisk støtabsorberende gummiring. Sammen med et forsterket baklokk, tykkere glass og ekstra pakninger i kronen, var resultatet en vannresistent og støtsikker konstruksjon, hvor urkassen, urverket og urskiven aldri kom i direkte kontakt. Konseptet fikk navnet DS – en forkortelse for «Double Security».

Certina C029.426.11.091.60 - Et av verdens største klokkemerker. Velkommen til vår butikk i Arna eller Åsane for en hyggelig handel.
Certina C029.426.11.091.60
11900 kr inkl. mva
Certina C029.807.16.081.01 - Et av verdens største klokkemerker. Velkommen til vår butikk i Arna eller Åsane for en hyggelig handel.
Certina C029.807.16.081.01
8390 kr inkl. mva

I 1906 begynte produksjonen av fullstendige klokker. Alfred og Adolf kalte klokkene sine for Grana, etter det latinske navnet for Grenchen, ”Granacus”. I begynnelsen produserte Grana for det meste dameklokker, da armbåndsur for menn fortsatt ikke var veldig utbredt på den tiden. Grana ble fort et populært merke med et godt rykte, og Kurth-brødrene vant flere priser for klokkene sine, blant annet under den prestisjetunge Milano-messen i 1906. Med første verdenskrig kom også populariteten for herreklokker. I 1938 feiret selskapet 50 år og hadde vokst fra å være en liten familiebedrift til å ha 250 ansatte. På dette tidspunktet var Granas rykte som nyskapende godt plantet i Sveits. I forbindelse med jubileet bestemte brødrene seg for å fornye merkevaren for å gjøre det lettere å markedsføre seg internasjonalt. Det ble bestemt at firmanavnet fra nå av skulle være Certina. Navnet kommer fra latinsk; Certus som betyr «sikkert». Certina er enkelt å uttale på de fleste språk, og klokkene begynner å spre seg over hele verden.

Certina fortsetter sitt samarbeid med Sea Turtle Conservancy (STC). Siden 2017 har Certina støttet den Florida-baserte ideelle organisasjonens arbeid med å bevare de mektige havskilpaddene. Ved hjelp av forskning, undervisning, bevisstgjøring og beskyttelse av skilpaddenes naturlige leveområder, sikrer Sea Turtle Conservancy de utrydningstruede skapningenes fremtid.

Certina – 130 år med kvalitet

Bli med i kundeklubben og få

10% på ditt neste kjøp

Hva sier kundene våre
82 vurderinger